En introduktion til den ydmyge, men åh så kraftfulde, kreditkort

Det er svært at forestille sig, gøre forretninger i dag uden kreditkort. Hvis du er 1 af de få, der ikke ejer kreditkort, have du sandsynligvis svært ved at leje en bil eller reservere et hotelværelse. På den anden side, hvis du har en håndfuld maxed ud kreditkort og ønsker en ny, har du et helt nyt eventyr foran dig, også.
Lad os starte med grundlæggende.
Hvad er et kreditkort?
Ordbogen definerer et kreditkort som: “en kort, som kan bruges til at opnå penge, varer eller tjenesteydelser til en fastsat kreditmaksimum. Leverandøren betales senere af kreditkortselskab, der med tiden tilbagebetales af det kreditkortindehaveren, der vil blive opkrævet renter i slutningen af perioden kredit hvis penge stadig grund.”
Med andre ord, uanset hvad du oplade dit kreditkort der skal betales tilbage inden for kredit cyklus, eller en rentebeløbet skal udlignes med den resterende saldo. Nogle gange, masser og masser af interesse.
Fordele og ulemper ved kreditkort
Den indlysende fordel ved at bruge et kreditkort er, at det tillader dig at købe varer eller tjenester, som du ikke muligvis betale for straks. Kredit cyklus af de fleste kort er normalt omkring 30 dage, og hvis pengene er betalt tilbage i den tid, der er ingen interesse skyldte. Dette lyder godt i teorien, ligesom et rentefrit lån. Men bundlinjen er, at de fleste folk ikke betale deres saldi på månedsbasis. Dette er, hvor ulemperne spiller ind.
Ethvert beløb, der ikke er betalt inden for den månedlige cyklus vil blive udsat for et interesse gebyr. Afhængig af din saldo og den sats, som den specifikke kortudsteder opkræver, kan at mængden af interesse være enorme. Oven i det, mange mennesker vil fortsætte med at opkræve ting til deres kort, og de balance og interesse holder vokser indtil de har noget håb om nogensinde afbetale kort af kun gøre den mindste betaling. Dette er en meget almindelig situation, og de fleste af os kender nogen, der har været i denne situation.
Frugterne af god kredit
Chancerne er, at hver par dage du får et forhåndsgodkendt kreditkort ansøgning med posten. Det lyder let, ikke sandt? Nå, før du accepterer denne generøse tilbud, læse med småt. Du vil se, at mange af disse kampagner kommer med skjulte sanktioner i skikkelse af høje renter og årlige gebyrer.
Hvis du ønsker at få den bedste mulige rente uden ekstra gebyrer, skal du give kredit selskaber, hvad de leder efter i dit kredithistorie. De vil tjekke for at se, at du er ansvarlig med din kredit, og at du har betalt dine regninger rettidigt. Disse tegn på stabilitet og kredit ansvar vil tilskynde kortselskabet at reducere mængden af interesse vil de opkræve dig. Udestående lån med forsinkede betalinger og for meget kredit vil arbejde imod dig.
Selv om kreditkort kan være stor for nødsituationer, kan de nemt komme ud af hånden. Før du ansøge om et, beslutte på forhånd hvad du planlægger at bruge det til. Hvis brugt med skøn, kreditkort kan give dig tilføjet økonomiske fleksibilitet og købekraft.