You are currently viewing Kom hurtigt tilbage efter en skade

Kom hurtigt tilbage efter en skade

Danskerne er, set med internationale øjne, rigtig glade for at dyrke sport. Vi bruger vores frikvarterer i folkeskolen på det, og for mange er det noget af det eneste foreningsliv, de deltager i. Nogle går desværre også så meget op i sport, at det kan være svært for dem at stoppe igen. Det kan især blive farligt, hvis man får en skade.

Hold gang i hoved og krop

En sportsskade skal nemlig som regel gerne have ro og hvile, så den kan hel og blive god igen. Det er altså per definition bare ikke særligt nemt at dyrke sport med en skade, og det kan være enormt irriterende. Heldigvis findes der nogle tips og tricks til, hvordan man hurtigere kommer tilbage fra en sportsskade, og hvordan man samtidig får mættet den konstante sult efter bevægelse, som ofte komme til udtryk efter et par inaktive dage.

Først og fremmest bør du dog få afklaret fuldstændig med din læge, hvor meget det er i orden, at du bevæger dig. Jo mere håndfaste reglerne er, jo bedre er det. I nogle tilfælde skal skaden holdes helt i ro, mens det i andre tilfælde er vigtigt, at man bevæger leddet fra tid til anden, så det ikke bliver stift. Det vigtigste er dog, at du ikke helt stopper med at dyrke sport og bevæge dig, på trods af din skade. Sørg bare for at dyrke noget sport, som din skade kan holde til. Hvis du lider med en tennisalbue, kan du for eksempel sagtens tage ud på en løbetur, så du på den måde tilfredsstiller kroppens hang til sport. Gør du det, bliver du både mindre gnaven, men du holder også kroppen og vanen ved lige, så det ikke bliver lige så besværligt at komme tilbage, når skaden er helet.

Få en el cykel

Dette er dog uden tvivl nemmere at gøre i nogle situationer fremfor andre. Hvad gør man for eksempel, hvis det er ens knæ, der er beskadiget? Det bliver trods alt brugt i stort set alle sportsgrene. I sådan et tilfælde, handler det utroligt meget om, hvor meget man i det hele taget må bevæge knæet. Er det fuldstændig forbudt, må man holde sig til at styrketræne. Skal man bare aflaste knæet, kan en el cykel dog være det ideelle køb. Om ikke andet kan man i hvert fald låne sig til en henover perioden. Det smarte ved en elcykel er nemlig, at man ikke behøver at lægge alle sine kræfter i pedalerne. Der er nemlig påmonteret en elmotor, der assisterer dig hele vejen, og som du selv kan indstille, præcis som du gerne vil have den.

Det betyder for eksempel, at du så småt kan nedtrappe, hvor meget elmotoren skal hjælpe dig på dine ture, i takt med at dit knæ får det bedre og bedre. El cykler kan dog hurtigt gå hen og blive en smule dyre, så det er ikke en, man bare køber på grund af en skade til fuld pris. Som sagt er der dog steder, hvor de kan lånes. Desuden kan de ofte findes billigt brugt online.