You are currently viewing VINDE den “YEAH, men” spillet i 5 nemme trin

VINDE den “YEAH, men” spillet i 5 nemme trin

Du kender spillet, gør du ikke? Nogen inviterer dig til at hjælpe dem med at løse et stort problem og alle gode forslag du gøre er mødt med, “Ja, men det vil ikke arbejde fordi…” Frustrerede og besejret, du endelig give.
Næste gang nogen fortæller dig om et problem, bruge disse trin.
1. lytte høfligt, uden at tilbyde nogen forslag. Husk, det ikke er dit problem.
2. bekræfte, at problemet er virkelig vigtigt. Bare sige, “Det lyder som en virkelig stor problem.”
3. spørge, “Hvad har du allerede prøvet (tanken om) gør ved problemet?” Du lære alle forslagene til bunden fra din liste. Og du styrke subtilt kapaciteter af person med problemet.
4. efter du høre svaret, spørge, “Hvordan dette arbejde?” Du inviterer problem indehaveren til at genoverveje sin egen udfordring. Der fører ofte til en løsning pÃ¥ stedet, med tak for dine glimrende forslag. (Selvfølgelig, du ikke har foretaget nogen forslag, men der er faktisk ligegyldigt.)
5. Spørg, “Er der noget du ønsker fra mig?” Ofte vil svaret være, “Nej tak, jeg har fundet ud af hvad de skal gøre næste.” Hvis du er inviteret til at gøre noget mere, kan du vælge at acceptere eller afvise med en meget bredere forstÃ¥else af problemet.
Disse trin vil hjælpe dig med at modstå din egen tendens til at forsøge at være en helt ved at løse en andens problem, normalt før de selv beder om din hjælp. Dette spil starter som regel af nogen jamre om et problem i stedet for at bede om hjælp til at løse den.
Invitationen du er læring at falde er virkelig om at bevise, at problemet er uløselige, at ingen kan hjælpe, og at problem indehaveren er berettiget til at give op og gør intet yderligere om problemet.
I stedet, du bekræfter problem indehaverens evner og opfindsomhed, uden at blive involveret i spillet. Og du kan blive helten efter alle.